Nutritia mamei si nu numai

Venim ȋn sprijinul mămicilor cu programe de nutriţie pentru mame şi copii. Gasiti aici detalii. Va asteptam cu drag!
nutritia mamei si a copilului

Programele de nutriţie pentru mame şi copii

Dezvoltarea unui program personalizat de nutriţia mamei şi nutritia copilului ȋn funcţie de caracteristicile personale, preferinţele alimentare, programul zilnic şi obiectivele dorite implică o abordare complexă.

Este necesară colaborarea cu un nutriţionist pentru a evalua datele individuale şi a crea un plan alimentar adaptat nevoilor specifice. Acest proces asigură că programul de nutriţie să fie echilibrat şi să satisfacă cerinţele nutriţionale adecvate pentru stadiul de dezvoltare al copiilor şi nevoilor alimentare ale mamelor.

Programul este stabilit ȋn urma unei consultaţii de nutriţie, iar apoi vei beneficia de monitorizare şi suportul continuu pe durata implementării lui.

Monitorizarea şi suportul continuu sunt aspecte cheie pentru a asigura reuşita obiectivului propus. Oferind ȋndrumare, sfaturi privind organizarea şi motivarea ȋn momentele dificile, contribuim la creşterea şanselor de a adopta un stil de viaţă sănătos.

 

Consultaţia de nutriţie – ce este şi cum se desfăşoară ?

Consultaţia de nutriţie are ca scop oferirea informaţiilor şi strategiilor personalizate. Pentru atingerea unei greutăţi optime, ȋmbunătăţirea energiei şi promovarea stării generale de bine.

Consultaţia care durează ȋn general ȋntre 60 sau 90 de minute, este un moment important. Discutam detaliile personale, obiectivele, preferinţele alimentare şi eventualele restricţii.

În cadrul consultaţiei vom evalua nevoile individuale şi obiceiurile alimentare. Tinând cont de factori precum vârsta, activitatea fizicã, dar şi alţi parametrii specifici, vom elabora un plan adecvat pentru susţinerea sănătaţii şi ȋndeplinirea obiectivelor stabilite.

Este esenţială comunicarea deschisă şi colaborarea strânsă cu nutriţionistul. Pentru a asigura succesul şi implementarea eficientă a planului pe termen lung.

 

Alimentaţia gravidei ȋn sarcină

O alimentaţie echilibrată şi sănătoasă ȋn timpul sarcinii este importantă atât pentru mamă, cât şi pentru bebeluş. Adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase de către mamă ȋn timpul sarcinii furnizează substanţe nutritive esenţiale. Sprijina astfel creşterea şi dezvoltarea sănătoasă a copilului.

Mesele dese, reduse cantitativ şi bogate ȋn fructe şi legume favorizează nutrienţii necesari pentru mamă şi bebeluş.

Evitarea alimentelor bogate ȋn grăsimi nesănătoase şi cu un conţinut scăzut de valoare nutriţională este recomandată pentru a preveni riscurile legate de obezitate şi pentru a asigura o stare optimă de sănătate.

În timpul sarcinii, consumul frecvent de fructe, legume, carbohidraţi, proteine şi cereale poate ajuta la evitarea disconfortului gastric şi la menţinerea unei stări de bine pentru femeia gravidă.

Daca nutritia mamei e echilibrata, toata familia este.

 

Cursuri de diversificare şi suport din partea nutriţionistului

Autodivesificarea este o parte importantă a procesului natural de ȋnţărcare. Este important să observi semnalele pe care le oferă bebeluşul şi să ȋi oferi treptat opţiuni sănătoase şi corespunzătoare vârstei.

Permiţându-i să exploreze diferite alimente şi să-şi dezvolte propriul gust, se promovează o relaţie sănătoasă cu hrana.

Este foarte important să nu forţezi această tranziţie, ci să respecţi ritmul şi preferinţele individuale ale bebeluşului pentru a asigura o introducere lină a hranei solide ȋn dieta sa.

Ofer ȋndrumare pe parcurs de o lună de la ȋnceputul diversificării. Ofer sfaturi privind organizarea dar şi motivarea mămicii ȋn momentele de refuz ale bebeluşului. Astfel diversificarea va fi blândă şi plăcută atât pentru bebeluş, cât şi pentru mamă.

 

Cursuri de nutriţie pentru copii

Cursul de nutriţie pentru copii oferă informaţii interactive despre foame, poftă şi rolul alimentelor, ghidându-i ȋn descoperirea plăcerii de a mânca sănătos si adoptarea unei diete diversificate şi echilibrate. Copiii vor ȋnvăţa să ȋşi recunoască nevoile alimentare şi să pregătească mese sănătoase.

Pentru a asigura o nutriţie corespunzătoare, este esenţial ca cei mici să aibă ȋn fiecare zi mese sănătoase şi echilibrate. Mesele ar trebui să cuprindă fructe, legume, lactate, proteine şi fibre. Acestea furnizează vitamine şi minerale necesare menţinerii stării de sănătate.

Nutriţionistul joacă un rol important ȋn invervenţia şi abordarea preconcepţiilor copilului cu privire la alimentaţie. Il incurajeaza să ȋnţeleagă importanţa consumului echilibrat de fructe, legume, lactate, proteine şi fibre. In discuţia cu părinţii se evidenţiază riscurile asociate consumului excesiv de zahăr, sare şi grăsimi. Asta poate contribui la modelarea şi corectarea obiceiurilor nesănătoase ale copilului.

Cursurile de nutriţie pentru copii se organizează pe categorii de vârstă. Cu un număr de 3-4 participanţi. Prin excepţie, ȋn funcţie de preferinţele părinţilor şi comportamentul copilului (timid, ruşinos, retras) se pot organiza şi şedinţe cu un singur participant

 

Cine sunt ?

Sunt Irina, mămică de Sofică, cu pasiuni puternice pentru drept şi nutriţie. Am finalizat studiile ȋn drept, chiar dacă am fost acceptată şi la medicină.

În 2015 am obţinut prima certificare ca tehnician nutriţionist şi am ȋnceput colaborarea cu Clinica Josephine care a marcat ȋnceputul unei căi dedicate ȋndrumării femeilor şi mamelor să adopte un stil de viaţă sănătos.

În prezent, colaborez cu Centrul AloMama, venind ȋn sprijinul mămicilor cu programe de nutriţie pentru mame şi copii. Mă implic ȋn programe de alimentaţie sănătoasă pentru gravide, cursuri de diversificare şi cursuri de nutriţie destinate copiilor, contribuind la promovarea unui stil de viaţă sănătos ȋn rândul familiilor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *