Voucher nou-nascut sau Trusoul nou-nascutului

Continuam proiectul "Drepturile mamelor" cu acest articol destinat clarificarii aspectelor ce tin de sprijinul acordat de autoritatile locale proaspetilor parinti.
voucher nou-nascut

Stiati ca puteti beneficia de sprijin financiar sub forma de voucher pentru nou-nascut, sau trusoul nou-nascutului? Acesta va poate ajuta sa pastrati bunastarea familiei chiar si atunci cand aceasta creste cu noi membri.

Ce este trusoul nou-nascutului?

Inceputul….ca orice inceput este greu… dar si frumos.  Cand apare in viata lor un pui de om, parintii se pot simti coplesiti de cate lucruri au de cumparat pentru a se asigura ca au cele necesare pentru ingrijirea lui.

Pentru a prelua din povara financiara si a veni in sprijinul noilor parinti se ofera Trusoul de nou-nascut. Stimulentul financiar sau voucher nou-nascut reprezinta un ajutor din partea Statului, acordat sub forma de vouchere sau bani. Acestea se stabilesc prin hotarari ale consiliilor locale sau judetene, pentru fiecare municipiu sau judet in parte.  Sumele difera in functie de bugetele locale.

Destinatia voucherului pentru nou-nascut

In Brasov, mamele pot beneficia de Trusoul pentru nou-nascut. Acesta consta in tichete valorice in valoare de 2000 de lei, cu care pot achizitiona produse destinate nevoilor de crestere si ingrijire ale bebelusilor.

Voucherele pot fi folosite numai pentru cumpararea de:

– Mobilier pentru nou-nascut: patut, masa de infasat, cadita, balansoar, etc;
– Lenjerie pentru patut;
– Carucior;
– Aparatura destinata monitorizarii starii de sanatate a bebelusului;
– Produse cosmetice si de igiena specifice bebelusilor;
– Scutece;
– Imbracaminte;
– Alimente si produse sau aparatura destinate administrarii alimentatiei bebelusului : pompe de san, accesorii si consumabile pentru pompe de san, recipiente de stocare lapte matern, lapte praf, biberoane, sterilizatoare, suzete, tetine, etc.

Pentru a afla mai multe informatii cu privire la Stimulentul financiar sau Trusoul pentru nou-nascut, accesati site-urile Directiilor de Asistenta Sociala din municipiul in care locuiti.

Conditii pentru a beneficia de voucher pentru nou-nascut

Parintii trebuie sa indeplineasca cumulativ cateva conditii pentru a putea beneficia de acest trusou.

In primul rand, cel putin unul dintre parinti sa aibe cetatenie romana si domiciliul stabilit pe raza Municipiului Brasov. De cel putin 1 an inainte de data nasterii bebelusului. Daca este vorba de o familie monoparentala, atunci acel parinte trebuie sa indeplineasca aceste conditii.

In al doilea rand, nasterea copilului trebuie sa fie inregistrata la o maternitate publica sau privata.

In vederea acordarii acestui sprijin financiar este foarte important ca parintii sa nu inregistreze datorii financiare fata de bugetul local.

Modalitatea de obtinere a Trusoului

Persoanele interesate de obtinerea voucherului pentru nou-nascut trebuie sa depuna o cerere la Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Brasov. Termen este de maxim 60 de zile calendaristice de la data nasterii copilului.
Cererea trebuie sa fie insotita de acte doveditoare si poate fi depusa personal la sediul DASBV sau in format electronic pe adresa lor de email.

Pe site-ul www.dasbv.ro gasiti toate actele necesare depunerii cererilor in vederea obtinerii Trusoului de nou-nascut pentru Municipiul Brasov.

In speranta ca acest articol a ajutat cat mai multe mamici sa gaseasca un ajutor financiar, va rog sa nu uitati de ce are intr-adevar nevoie un bebelus: de toata dragostea si atentia parintilor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Twitter
Pinterest
WhatsApp

2 răspunsuri

  1. Buna ziua.Am fost si am intrebat de trusou si nu toate mamicile beneficiaza,doar cele singure,cele cu situatia financiara mai precara…e discriminare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *